Algemeen

Bij CozyCamperVans begrijpen we dat je volop wilt genieten van je camperavontuur. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, hebben we enkele verhuurvoorwaarden opgesteld. Lees deze voorwaarden zorgvuldig door voordat je een camper bij ons huurt. Door een camper te huren bij CozyCamperVans, ga je akkoord met deze voorwaarden.

CozyCamperVans.nl biedt campers aan voor verhuur aan particulieren. Door het huren van een camper bij CozyCamperVans.nl ga je akkoord met de volgende algemene voorwaarden:

 • De huurder dient minimaal 25 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
 • De camper dient gebruikt te worden conform de geldende verkeersregels en wetgeving.
 • Het is niet toegestaan om de camper te gebruiken voor illegale activiteiten.
 • De huurder is verantwoordelijk voor eventuele boetes en overtredingen tijdens de huurperiode.
 • De huurder dient de camper schoon en in dezelfde staat als bij aanvang van de huurperiode terug te brengen.
 • Huisdieren zijn toegestaan in de camper, mits vooraf overeengekomen en aanvullende afspraken zijn gemaakt.
 • Het is niet toegestaan om de camper te gebruiken voor festivals.
 • De minimale huurperiode is 3 nachten.

Boekingsprocedure

Om een camper te reserveren, vul je het reserveringsformulier in op onze website. Na ontvangst van je aanvraag sturen we je een bevestigingsmail met alle details van je reservering. Om je reservering definitief te maken, vragen we je om de betaling te voldoen binnen de aangegeven termijn.

Het boeken van een camper bij CozyCamperVans.nl verloopt volgens de volgende procedure:

 1. Je kunt via onze website een boekingsaanvraag indienen door het invullen van het reserveringsformulier.
 2. Na ontvangst van je boekingsaanvraag zullen wij deze zo spoedig mogelijk beoordelen en contact met je opnemen om de beschikbaarheid te bevestigen.
 3. Indien de camper beschikbaar is, ontvang je van ons een bevestiging van de boeking en een huurovereenkomst.
 4. Je dient de huurovereenkomst te lezen en te ondertekenen. Deze kun je digitaal retourneren.
 5. Na ontvangst van de getekende huurovereenkomst dien je de eerste aanbetaling te voldoen binnen de gestelde termijn.
 6. De definitieve boeking is pas van kracht nadat de aanbetaling is ontvangen.
 7. De overige betalingen dienen gedaan te worden volgens de betalingstabel op deze pagina.

Let op: Zorg ervoor dat je de boekingsprocedure op tijd voltooit om teleurstellingen te voorkomen. Een boeking is pas definitief na ontvangst van de betaling.

Betalingen

Bij CozyCamperVans maken we het betalen zo gemakkelijk mogelijk. Na het plaatsen van je reservering ontvang je een betaalverzoek via e-mail, samen met je unieke boekingsnummer. Het volledige bedrag moet worden overgemaakt naar ons rekeningnummer, onder vermelding van je boekingsnummer. Zodra de betaling is ontvangen, is je reservering definitief.

Een boeking is pas definitief als we de aanbetaling hebben ontvangen.

Annulering

We begrijpen dat er soms onvoorziene omstandigheden zijn waardoor je je reisplannen moet wijzigen. Indien je je reservering wilt annuleren, dien je dit schriftelijk of per e-mail aan ons door te geven. Houd er rekening mee dat er annuleringskosten van toepassing zijn, afhankelijk van het tijdstip van annulering. Hieronder vind je een overzicht van de annuleringskosten:

 • Binnen 48 uur voor vertrek: 90% van de huursom
 • Binnen 1 week voor vertrek: 75% van de huursom
 • Binnen 3 weken voor vertrek: 50% van de huursom
 • Tussen 3 weken en 3 maanden voor vertrek: 25% van de huursom
 • Langer dan 3 maanden voor vertrek: 15% van de huursom

Verzekering

De campers van CozyCamperVans.nl zijn verzekerd bij Univé met een all-risk verzekering en een pechhulp verzekering in Europa. Op onze support pagina vind je antwoorden op de meestgestelde vragen omtrent de verzekering van onze campers.

Bij CozyCamperVans zijn al onze campers volledig verzekerd met een all-risk verzekering. Dit betekent dat je gedekt bent voor eventuele schade die tijdens je reis aan de camper ontstaat. Het eigen risico bedraagt €1.000,- per schadegeval. Als de schadekosten lager zijn dan €1.000,-, betaal je alleen het werkelijke schadebedrag. We raden je aan om altijd voorzichtig te zijn en de verkeersregels en wetten na te leven om eventuele schade te voorkomen.

Borg

Bij de laatste termijn betaling van de huur van de camper brengen we € 1.000,- aan borg in rekening. Deze borg krijg je terug bij het inleveren van de camper minus de kosten van eventuele reparaties. Op onze support pagina vind je de meestegestelde vragen omtrent de borg van onze campers terug.

Bij het ophalen van de camper vragen we een borg van €1.000,-. Dit bedrag dient te worden voldaan voordat je de camper meeneemt. Zodra de camper in dezelfde staat wordt teruggebracht als waarin je hem hebt ontvangen, na aftrek van eventuele kosten voor schade, wordt de borg volledig terugbetaald. Eventuele kosten worden altijd in overleg besproken voordat ze van de borg worden afgetrokken.

Gebruik van de camper

Je kunt de camper ophalen op één van onze pickup locaties of indien anders overeengekomen op een andere locatie. We leveren de camper met een volle tank, schoon en netjes aan je af. Eventueel met de extra items die je hebt gereserveerd. Bij het ophalen van de camper geven we je een uitgebreide rondleiding en zullen we eventuele vragen over de werking van de camper en de systemen kunnen beantwoorden. Tevens krijg je van ons een nummer waarop we zijn te bereiken om je te helpen bij vragen tijdens het gebruik van de camper.

 • De huurder dient minimaal 25 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
 • De camper dient gebruikt te worden volgens de geldende verkeersregels en wetgeving.
 • Het is niet toegestaan om de camper te gebruiken voor illegale activiteiten.
 • De huurder is verantwoordelijk voor eventuele boetes en overtredingen tijdens de huurperiode.
 • Huisdieren zijn toegestaan in de camper, mits vooraf overeengekomen en aanvullende afspraken zijn gemaakt.

Inleveren van de camper

Je dient de camper in te leveren met een volle tank diesel, schoon en netjes. Indien je een hond mee hebt genomen op je reis dien je de camper goed schoon te maken zodat er geen haren meer op de bekleding zitten van de camper. De schoonmaakkosten bedragen eenmalig € 100,- per geboekte periode met een toeslag van € 50,- per geboekte periode in het geval dat er huisdieren mee gaan op reis.

Teruggave van de camper

Bij het einde van de huurperiode dient de camper in dezelfde staat als bij aanvang van de huurperiode te worden teruggebracht. Eventuele schade of ontbrekende inventaris zal worden verrekend met de borg.

We streven ernaar om de teruggave van de camper soepel te laten verlopen. Daarom vragen we je om op tijd terug te komen op de afgesproken locatie en de instructies te volgen die we je geven bij het inleveren van de camper.

Let op: Deze verhuurvoorwaarden zijn een samenvatting en aanvullende bepalingen kunnen van toepassing zijn. We raden je aan om de volledige verhuurvoorwaarden door te nemen voordat je een camper huurt bij CozyCamperVans. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Wij wensen je een fantastisch avontuur met onze gezellige campers!